Festival de Arta Populara si Culinara din Tara Motilor

"Balmosul Motesc"

A treia editie : 30 - 31 mai 2014

PENSIUNEA CASA MOTULUI, ASOCIATIA PENSIUNILOR VALEA ARIESULUI APUSENI ,AGENTIA ELMARIA SI TVR H ORGANIZEAZA IN PERIOADA 30-31 MAI 2014 EDITIA A -III-A, A FESTIVALULUI  ,,BALMOSUL MOTESC” DE LA ARIESENI, CARE VA AVEA LOC LA PENSIUNEA CASA MOTULUI, asa cum am fost obisnuiti si in primele doua editii.

Va asteptam cu drag !!!

A doua editie: 24 - 26 mai 2013

Prima editie : 26 - 28 octombrie 2012

pentru galerie foto click aici

Acest festival are ca principale obiective:

  • stimularea creativitatii si talentului,

  • invatarea si promovarea mestesugurilor si indeletnicirilor traditionale,

  • afirmarea, lansarea si incurajarea tinerilor interpreţi, promovarea si stimularea celor mai autentici si mai talentati interpreti amatori ai cantecului si dansului popular romanesc,

  • revitalizarea, conservarea, valorificarea si transmiterea valorilor morale, artistice si tehnice ale comunitatii locale,

  • stimularea interesului publicului pentru receptarea creatiilor folclorice autentice, valorificarea comorilor cantecului, dansului, portului popular si mestesugurilor romanesti.

  • Promovarea pensiunilor participante catre agentiile de turism partenere prezente la infotrip.

De-a lungul celor 3 zile au avut loc concerte si dansuri interpretate de artisti locali, reprezentatii de mestesuguri traditionale, concurs de gatit in aer liber, foc de tabara, degustari de vinuri si diverse alte surprize.

Va asiguram  ca locurile si oamenii, obiceiurile si ospitalitatea  motilor, precum si specialitatile culinare traditionale, degustate intr-o ambianta  de vis , fac din aceasta manifestare o experienta memorabila  pentru turistii care doresc sa scape de rutina si zgomotul oraselor si sa se bucure de aerul curat de munte explorand specificul rural din zona.

Locatia evenimentului: Pensiunea Casa Motului

Catre agentiile de turism interesate

Alaturi de noi au mai participat si alte pensiuni din zona iar cu aceasta ocazie s-a organizat un Infotrip Tara Motilor pentru agentiile de turism din tara ce au dorit sa ne viziteze. Ne-am dorit ca partenerii nostri sa fie familiarizati cu oferta turistica actuala si in curs de dezvoltare.

Consideram ca obiectivele turistice din Tara Motilor, unitatile de cazare si de agrement precum si ospitalitatea locuitorilor - motii - fac din aceasta zona montana un loc deosebit pentru turistii care doresc sa scape de rutina si zgomotul oraselor.

Impreuna cu dumneavoastra, dorim sa promovam zona atat la nivel national cat si international pentru toti cei care cauta sa se relaxeze, bucurandu-se de locatii rustice, de specialitati culinare traditionale, de peisaje mirifice, de aerul curat de munte si sa exploreze specificul rural.

In Media